Slătinenii, solicitați de primărie să-și „toarne” vecinii care aruncă necontrolat gunoiul. Sesizările curg la Poliția Locală

482

Nesimțirea celor care aruncă gunoiul unde „vor mușchii” lor, nu acolo unde trebuie, are și un preț la Slatina, nu numai miros și priveliște dezolantă. Îndemnați de autoritățile locale să-i pârască Poliției Locale pe cei care contribuie la aceste stări de disconfort și pericol pentru sănătatea publică, slătinenii s-au conformat, iar sesizările curg. La fel și amenzile.

Slatina se numără printre județele din țară cu cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deșeurilor, după ce a implementat sistemul de colectare underground. Însă rezultatul nu este pe măsura investițiilor, cetățenii fiind greu de educat să selecteze gunoiul și, mai ales, să nu-l mai arunce lângă coșuri sau containere. Pentru a stopa acest fenomen, primăria are în derulare o campanie de informare a cetățenilor privind sancțiunile pe care le riscă, dar și de conștientizare a spiritului civic, solicitând anunțarea Poliției Locale de către cetățenii care sunt martori la nesimțirea semenilor. Adresele-avertisment sunt afișate în scările de blocuri.

Iar rezultatul nu a întârziat să apară. „Avem zilnic sesizări de la cetățenii municipiului privind depozitarea necontrolată a gunoaielor și aplicăm aproape zilnic sancțiuni. Pe parcursul anului trecut, Poliția Locală Slatina a aplicat 98 de amenzi și a emis 82 de avertismente, mare parte pentru depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele amenajate în acest sens pe raza municipiului, dar și pentru aruncatul de chiștoace sau coji de semințe”, ne-a declarat Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina.