Teza de doctorat a lui Vâlcov, acuzat de plagiat, va fi analizată de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare

81

Teza de doctorat a lui Darius Vâlcov, pe care ziariștii de la Press One îl acuză de plagiat, va fi analizată de CNATDCU. Sesizarea privind plagierea a mai mult de jumătate din lucrare a fost înregistrată ieri.

Șapte ani a studiat Darius Vâlcov pentru a-și lua doctoratul, însă „Eminența cenușie” care astăzi concepe strategii economice pentru Guvernul României nu a fost în stare, potrivit pressone.ro, să realizeze o lucrare originală, copiind mai bine de 100 din cele 212 pagini ale tezei de doctorat. Cu trei ani înainte de a fi ales primar al Slatinei, Darius Vâlcov s-a înscris la doctorat (în 2001), pregătind teza „Perfecționarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană”, pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Însă strategul guvernării PSD, cel care a structurat bugetul de stat pentru 2018 și 2019, dar și cel care a evaluat activitatea miniștrilor din cele trei Cabinete recente ale PSD, este acuzat că nu a putut concepe o lucrare originală. „Exclus!”, a răspuns fostul edil al Slatinei pe facebook.

Pentru ca profesioniștii să-și spună cuvântul, sesizarea de plagiat a fost înregistrată ieri la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care urmează să analizeze lucrarea.

Potrivit Press One, presupusa cercetare din teza lui Vâlcov este un studiu de caz de 7 pagini, în care este prezentat un profil al fabricii de țevi TMK Artrom Slatina.