Ambulanțierii din Corabia, trimiși în judecată pentru delapidare

552

Pe 18 ianuarie, dosarul în care sunt acuzați de delapidare cei 15 ambulanțieri din Caracal a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Corabia, Ambulanța Corabia fiind constituită parte civilă în dosar. Procurorii Parchetului Corabia au dispus trimiterea în judecată a ambulanțierilor, cauza fiind disjunsă în trei dosare penale.

Săptămâna trecută, procurorii corăbieni au decis trimiterea în judecată a celor 15 ambulanției, dosarul de delapidare fiind înregistrat pe 18 ianuarie pe rolul Judecătoriei Corabia.

Acțiunea penală pe numele angajaților Serviciului de Ambulanță Corabia a fost pusă în mișcare pe 3 decembrie 2018, iar pe 4 decembrie a fost luată măsura controlului judiciar față  de 13 inculpati, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile. În acest dosar, ambulanțierii sunt  bănuiți că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice.

Furtul de motorină de la Ambulanța Corabia a determinat anchetatorii să disjungă cauza în trei dosare penale, fiind totodată efectuate cercetări in rem și pentru mărturie mincinoasă pe numele fratelui unuia dintre ambulanțieri, dar și pentru ucidere din culpă, ambulanțierii fiind suspectați că ar fi ajuns cu întârziere la cazuri intenționat, tocmai pentru a consuma combustibil mai puțin.

Despre caz în știrile Realitatea Oltului:

Ambulanțierii din Corabia, cercetați pentru UCIDERE din culpă. 9 persoane au DECEDAT pentru că ambulanța a ajuns cu întârziere în încercarea de a economisi combustibilul pentru furat