Scandalul fluturașilor de salariu: un polițist cu 20 de ani vechime câștigă cât litfierul de la spital și mai puțin ca infirmiera debutantă

1772

În apropierea unui miting de protest pe tema salarizării, un lider de sindicat din poliție și-a publicat pe rețeaua de socializare fluturașul de salariu, arătând că până și infirmierea de la spital câștigă mai mult, omul legii anunțând că și-a cumpărat mop pentru a se reprofila. Și liderul SPPC Olt Cristel Ioțu declară că după 20 de ani de muncă în sistem salariul său este echivalent cu cel al unui liftier de la spital.

foto: facebook

„Mi-am cumpărat o găleată cu mop şi cred că pun trusa criminalistică în cui, după 20 de ani”, a scris pe facebook vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, publicând fluturaşii de salariu care arată că în România un infirmier debutant are salariul mai mare decât un poliţist cu zece ani vechime.

Dându-i dreptate colegului, liderul Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual Olt, Cristel Ioțu, spune că, după 20 de ani de muncă, și el are un salariu echivalent cu cel al liftierului de la spital. ʺPolițiștii sunt salarizați la nivelul anului 2009, în fiecare an fiind amânată problema salarizării. Eu, spre exemplu, după 20 de ani, am salariu echivalent cu cel al unui liftier de la spital. Este adevărat că mai luăm normă de hrană și banii pentru ținută, însă trebuie să muncim în plus și pentru a acoperi cei 20% deficit de personal. Salarizarea în poliție este jalnică, trebuie să facem lucu bun pe bani puțini. De aceea, pe 7 februarie plecăm la București, la mitingʺ, ne-a declarat Cristel Ioțu.

Nemulțumiți de modul în care sunt salarizați și de dotare, oamenii legii au decis să-și manifeste public nemulțumirile la începutul lunii viitoare. Ziua aleasă pentru a picheta Ministerul Afacerilor Interne este 7 februarie, cea în care miniștri JAI din Europa se vor reuni la București. Din Olt, vor participa la proteste 50 de oameni ai legii.