Fabrica din Slatina a Grupului Prysmian, premiată la Shenzhen pentru performanța în sustenabilitate

1140

Fabrica din Slatina a Grupului Prysmian, cea mai mare unitate de producție de cabluri optice din Europa, a fost premiată de Joint Audit Cooperation. Premiul confirmă angajamentul grupului Prysmian de promovare a responsabilităților sociale corporative în toate ariile sale de activitate: social, mediu și economic.

Prysmian Slatina a primit premiul de recunoaștere specială din partea Asociației JAC (Joint Audit Cooperation), pentru performanța sa în sustenabilitate. Ceremonia a avut loc astăzi, la Shenzhen, în cadrul celui de-al 8-lea Forum JAC, în timpul căruia au fost premiate companiile din industria TIC care s-au remarcat pentru angajamentul lor față de responsabilitatea socială.

JAC este o asociație internațională formată din principalii operatori de telecomunicații, care evaluează și promovează implementarea celor mai bune practici de responsabilitate socială corporativă (CSR) în centrele de producție ale companiilor din industrie. Procesul de audit și evaluare, realizat prin vizite în fabrici și interviuri cu managerii și muncitorii, a apreciat performanța politicilor CSR adoptate de Grupul Prysmian în Slatina ca fiind excelentă, cu un scor total de 96,9 din 100 și un rating de tip „A”.

Fabrica din Slatina s-a remarcat, în mod special, în șapte arii, pentru care a obținut un scor de 100%: „Sănătate și Securitate”, „Orele de Lucru”, „Etica în Afaceri”, „Munca Copiilor și Lucrătorii Juvenili”, „Munca Forțată”, „Libertatea de Asociere” și „Practici Disciplinare”. JAC a subliniat, de asemenea, calitatea și eficacitatea sistemului de management al fabricii din Slatina, deschisă în anul 2017, cu scopul extinderii capacității de producție a Grupului pentru a răspunde cererii tot mai mari în materie de cabluri optice.

“Acest premiu important confirmă angajamentul Grupului Prysmian de a promova inițiativele și proiectele care urmăresc să genereze valoare pentru toate părțile interesate, în special pentru comunitățile și regiunile în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Andrea Pirondini, Chief Operating Officer.

Rezultatele pozitive obținute în 2017 confirmă poziția Grupului în principalele sisteme de evaluare și indici internaționali de sustenabilitate, printre care FTSE4Good, Dow Jones Sustainability Index (DJSI) și CDP (Carbon Disclosure Project).

Pe parcursul anului, alte activități ale Grupului Prysmian au inclus cercetarea continuă în domeniul cablurilor subacvatice care pot fi montate la adâncimi semnificative (până la 3000 m), dezvoltarea tehnologiei „Lead Less” pentru eliminarea plumbului din cablurile de energie și cercetările sale în curs de desfășurare cu privire la sistemele de cablu 525 kV HVDC cu tehnologia P-Laser — care permite crearea de cabluri reciclabile și ecologice durabile – capabile să garanteze o capacitate de transport mai mare. Cablul optic Flextube a stabilit un alt record în cadrul industriei telecom, cu 3.456 fibre, reducând impactul lucrărilor de inginerie civilă în timpul procesului de instalare. Și, nu în ultimul rând, emisiile de substanțe care diminuează stratul de ozon au scăzut cu 5% în 2017 (649 de kilotone față de 684 de kilotone în 2016).

Grupul Prysmian este lider mondial în industria sistemelor de cabluri în domeniul energiei și telecomunicațiilor. Cu aproape 140 de ani de experiență, vânzările depășind 11 miliarde de euro (pro-forma la 31.12.2017), aproximativ 30.000 de angajați în peste 50 de țări și 112 fabrici. Grupul este puternic poziționat pe piețele de înaltă tehnologie și oferă cea mai largă gamă de produse, servicii, tehnologii și know-how. Acesta operează în afacerile de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmisie și distribuție a energiei electrice, de cabluri speciale pentru aplicații în multe industrii și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectoarele de construcții și infrastructură. Pentru industria telecomunicațiilor, Grupul produce cabluri și accesorii pentru transmisie de voce, video și date, oferind o gamă largă de fibre și cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate. Prysmian este o companie publică listată pe Bursa italiană la indicele FTSE MIB.