Bebelușul de doar 900 de grame salvat la Slatina a ajuns la 2,2kg și a fost vizitat ieri de ministrul Sănătății

1110

Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a confruntat spre finele anului trecut cu o premieră medicală, medicii Secției Neonatologie reușind să salveze viața unui bebeluș venit pe lume la nici 27 de săptămâni care cântărea sub un kilogram. Deși protocoalele prevăd transferarea nou-născutului la un spital de rang superior, micuțul având nevoie de transfuzii sanguine ce nu se pot realiza la Slatina, aproape o lună de zile acest lucru nu s-a reușit pentru că nu exista niciun loc. Așa că medicii slătineni s-au luptat pentru viața micuțului, care sub atenta supraveghere și îngrijirile speciale a luat în greutate până la 1,50kg. Transferat după intervenția la Ministerul Sănătății la un spital din Timișoara, micuțul a luat în greutate și a fost vizitat ieri de ministrul Sănătății.

Fiecare gram luat în greutate, atunci când a respirat singur sau când a primit primii mililitri de lapte, orice evoluție a stării micuțului născut la Slatina la doar 900 de grame și internat acum la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara a fost comunicată Ministerului Sănătății, iar ieri ministrul Sorina Pintea l-a vizitat.

Bebelușul are acum peste două kilograme. Marius Andrei a venit pe lume pe 19 octombrie după o sarcină de doar 27 de săptămâni. Cazul său a atras atenția asupra unei probleme din sistem, cea a copiilor născuţi prematur, în maternităţile din ţară fiind doar 250 de paturi la terapie intensivă neonatală, jumătate faţă de necesar.

Cazul mediatizat de Realitatea Oltului:

Viața unui prematur, salvată de medicii slătineni prin profesionalism și dăruire