Profesorii anului: Năsui, Perianu, Liță și Anastasiu- cei mai BUNI profesori ai Oltului

3751

179 de profesori din Olt au înregistrat în anul școar trecut rezultate de excepție cu elevi pe care-i pregătesc, patru dintre ei bifând rezultate internaționale. Ei au fost premiați ieri de către Consiliul Județean Olt, cei mai buni primind între 3.500- 6. 000 lei.

Excelența în educație a fost premiată ieri de către CJ Olt, la gală participând 445 de premianți:266 de elevi olimpici și 179 de profesori îndrumători. În funcție de rezultatele înregistrate, și profesorii au fost premiați cu bani, primind sume cuprinse între 200 și 6.000 de lei.

Cei mai buni profesori ai Oltului în anul școlar 2017- 2018 provin de la Școala Gimnazială Eugen Ionescu Slatina, Colegiul Național Ion Minulescu Slatina și Colegiul Național Radu Greceanu Slatina.

Pe prima poziție la nivel județean se situează profesorul de matematică Mariana Năsui– Școala E. Ionescu, recompensată pentru îndrumarea celui mai bun elev al județului- Diana Țolu (cls. A VIII-a anul trecut, în prezent elevă la Liceul Internațional de Informatică București), care a reuşit performanţa de a obţine locul I la Balcaniada de Matematică. Pentru acest rezultat, profesorul a fost premiat cu suma de 6.000 de lei.

Pe locul doi, premiat cu 5.000 lei la gala de ieri, se-a situat profesorul îndrumător al elevului Adelina Maria Popescu (cls.X-a), care a reuşit performanţa de a obţine locul al II-lea la Olimpiada Internațională de Lectură: Irina Perianu, profesor de limba română la CN Ion Minulescu Slatina.

Locul III, premiat cu 4000 de lei, este ocupat de profesoara de geografie Angela Liță, CN Ion Minulescu, îndrumător al elevului Ioana Delia Dumitrescu (cls. IX), care a reuşit performanţa de a obţine locul al III-lea la Olimpiada Internațională de Geografie.

Ultimul premiu acordat pentru rezultate obținute la nivel internațional aparține prof. Doru Anastasiu Popescu, profesor la Școala Gimnazială E. Ionescu și Colegiul Greceanu, premiu în valoare de 3500 lei, acordat  pentru performanța obținută cu echipa ROBCON77 (elevii Robert Vădăstreanu, Vlad Coneschi și Liviu Constantinescu), participanți la WORD ROBOT OLYMPIAD, Thailanda.

57 de profesori au primit premii în valoare de 500 lei pentru locurile I, II, III, mențiune şi clasificare până la locul al X-lea în ierarhia națională la olimpiadele de specialitate, în timp ce alți 118 profesori au fost recompensați cu sume în valoare de 200 lei pentru calificarea la Olimpiadele Naţionale de Specialitate în urma participării la etapa judeţeană de profil.