Crește prețul la gunoi, în 2019, și la Slatina. Primăria a supus transparenței taxa specială de salubrizare

1574

Anul 2019 va aduce pentru olteni celtuieli mai mari pentru salubrizare, odată cu implementarea Proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt”. Prima administrație locală din  județului care a aprobat noua taxă de salubrizare este cea caracaleană, iar cea slătineană a supus-o transparenței publice.

Primii locuitori ai județului care au aflat cât vor scoate din buzunar după implementarea Proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” sunt caracalenii. Locuitorii care stau la case vor plăti 11,63 de lei de persoană pe lună iar cei de la bloc 9,31 lei de persoană pe lună. La Slatina, adoptarea taxei speciale de salubrizare și  regulamentul privind instituirea și administrarea acestei taxe au fost supuse transparenței publice până pe data de 17 decembrie, urmând apoi a fi supuse aprobării consilierilor municipali.

Noile tarife stabilite pentru capitala județului sunt de 11,75 lei/lună/persoană pentru utilizartorii casnici și 350,21 lei/tonă pentru non-casnici.

Taxa de salubrizare este stabilită la nivelul județului Olt pe medii de rezidență și se calculează pe baza strategiei de tarifare din aplicația de finanțare a proiectului, tarifele urmând să crească anual până în anul 2037.

Prin implementarea Proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” deșeurile menajere și nu numai vor fi colectate de firma Rosal a omului de afaceri Silviu Prigoană.