Percheziții la Ambulanța Corabia și domiciliul unor angajați. 16 persoane acuzate de FURT de motorină

3094

16 persoane angajate la Ambulanța Corabia au fost audiate ieri de polițiștii de la economic într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru delapidare. Polițiștii Serviciului de Investigarea a Criminalității Economice au descins ieri la sediul ambulanței și domiciliile a 16 angajați.

Polițiștii SICE Olt au efectuat 17 percheziții la domiciliile unor persoane și sediul unei unități medicale, din orașul Corabia. Este vorba de Ambulanța Corabia, unde anchetatorii suspectează 16 angajați că ar fi furat în ultimii ani motorină.

“Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal, în care mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada 2015-2018, și-ar fi însușit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituției publice. Prejudiciul urmează a fi stabilit în urma cercetărilor. În urma perchezițiilor, au fost ridicate  mai multe bidoane cu motorina, în vederea  continuării cercetărilor. Totodată, au fost puse în executare 16 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliției orașului Corabia pentru audieri.”, arată IPJ Olt.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare. Nu au fost luate măsuri împotriva persoanelor audiate, nefiind încă stabilit prejudiciul și nici cantitatea de motorină susceptibilă că ar fi fost furată.

În cadrul acţiunii au fost angrenaţi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.