ALERTĂ Trafic feroviar blocat după ce un tren a deraiat de pe șine

329

Trafic feroviar blocat în județul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce șapte vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, conform Centrului Infotrafic. Autorităţile susţin că nu sunt persoane rănite.

Evenimentul a avut loc în jurul ore 8,20. Potrivit reprezentanților ISU Dolj, vagoanele au deraiat în zona viaductului din Cârcea.

”Garnitura are în componență 23 de vagoane și locomotiva. Dintre acestea, șapte sunt deraiate”, au spus reprezentanții ISU Dolj.

Tren de marfă aparţine, potrivit autorităţilor, operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român). El avea în compunere 23 de vagoane și circula pe distanța Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere. Conform reprezentanţilor CFR, vagoanele deraiate s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

”La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului. În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în stația CF Jianca) și așteaptă redeschiderea circulației”, arată Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA.