Două ansambluri din Dobrosloveni, premiate la „Lira Litoralului”

384

După o săptămână de spectacole folclorice pe litoralul românesc, ansamblurile „Romula Malva” și „Flori de Romanați” din Dobrosloveni au reușit să impresioneze atât turiștii, dar și organizatorii, care le-au decernat Diplome de Onoare și de Excelență.

Pe tinerii noștri iubitori de folclor, dansurile și cântecele autentice îi scot în lume, iar ei le arată tuturor de ce trebuie să fie mândri, de ce trebuie să aprecieze acest tezaur moștenit din bătrâni. Reprezentanți de seamă pe litoralul românesc pentru a le arăta turiștilor veniți din toată țara, dar și de peste hotare, zestrea noastră oltenească, au fost timp de o săptămână două ansambluri din comuna Dobrosloveni, îndrumate de coregrafii Liliana Taifas și Lucian Stroe, dar și de inimosul Nichita Dragomira. Interprete au fost doupă voci de viitor, premiate la festivaluri și concursuri de gen: Alina Mihai și Andra Sâiu.

Cele două ansambluri au evoluat în cadrul Festivalului Național (concurs) cu Tematică Turistică „LIRA LITORALULUI“, ediția a XIX-a, organizat de Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, Artiștilor Liber Profesioniști și Amatori – Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret  Constanța și Clubul de Turism Nautic – Montan “ PETROCHIM “- Năvodari.

După o săptămână de spectacole, oltenilor le-a fost răsplătită munca, fiind recompensați cu câte două diplome: de Onoare și de Excelență.