Poliţiştii olteni, nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru a opri un şofer mort de beat

499

Polițiștii rutieri din Olt au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă, în această seară, pentru a opri un autoturism al cărui șofer a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii. Cursa nebună a durat minute bune până ce maşinile au ajuns pe raza judeţului Vâlcea, comuna Voiceşti. Acolo, poliţiştii au constatat că bărbatul aflat la volant, în vârstă de 37 de ani din Strejeşti, nu avea permis şi era mort de beat.

Un echipaj al Serviciului Poliției Rutiere Olt, aflat pe raza comunei Grădinari, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism. În loc să tragă pe dreapta,  șoferul a a apăsat mai rău pedala de acceleraţie. În atare contiţii, poliţiştii şi-au anunţat colegii şi au plecat în urmărirea maşinii. Cursa a durat minute bune, timp în care maşinile au parcurs mai bine de douăzeci de kilometri. Urmărirea a încetat după ce oamenii legii au folosit armamentul din dotare, trăgând patru focuri de armă, dintre care două în roţile maşinii urmărite.

La control, poliţiştii au constatat că şoferul, un bărbat de 37 ani din Strejeşti, aflat la volanul unei maşini înmatriculate în Botoşani, era mort de beat. În plus, el nu deţinea nici permis de conducere.

„Conducătorul auto este un bărbat în vârstă de 37 ani, din comuna Strejesti, nu posedă permis de conducere si se afla sub influența băuturilor alcoolice (0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat)”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Potrivit acestuia, în cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.