Un câine din adăpostul Slatinei ne costă 1292,30 lei/lună! Vezi cât primesc îngrijitorii!

671

43,10 lei/zi costă întreținerea unui maidanez în adăpostul de la Sărăcești. Adică 1292,30 lei/lună, sumă pe care cei care vor să adopte un maidanez de la distanță sunt îndemnați de primărie să o suporte. La așa sumă, nici nu e de mirare că nu curge cu cereri din partea iubitorior de patrupede care să-i salveze de la eutanasiere.

După capturarea de pe străzile Slatinei, viața unui maidanez este una scurtă. Cazarea câinilor fără stăpân în adăpostul de la Sărăcești, pentru cei care nu au șansa de a fi salvați prin adopție, se sfârșește, odată cu viața lor, la doar 14 zile, întrucât capacitatea adăpostului este de 160 de locuri. Iubitorii de animale care doresc să-i salveze însă nu au posibilitatea de a-i adopta, pot recurge la adopția la distanță, procedură ce presupune ca animalul să fie găzduit în adăpost, iar proprietarul să achite costurile legate de întreținerea patrupedului. Cum însă costurile sunt destul de piperate pentru buzunarul unui pensionar sau al unui simplu salariat, acest gen de adopții se pot număra pe degete. Iar primăria tocmai a reactualizat costurile, așa încât un câine cazat la Sărăcești costă, nici mai mult, nici mai puțin, decât 1292,30 lei, bani din care nu se plătește numai hrana, ci și salariile angajaților serviciului și costurile cu utilitățile.

Și cum să nu coste scump viața unui câine în adăpost, cum și salariile angajaților serviciului sunt pe măsură. Majoritatea angajaților cu studii generale încasează salarii bune, că doar nu oricine poate lucra la Ecarisaj: șofer- 2649 lei, muncitor calificat- 2502 lei, magaziner- 2711 lei, paznic 1840- 2132 lei.

Aleșii Slatinei au votat proiectul de hotărâre:

Maidanezii îi încaieră pe aleșii slătineni