Primăria Slatina reabilitează sediul degradat al Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială

256
Foto înainte de demararea lucrărilor de reabilitare

Cu o vechime de 138 de ani, clădirea care găzduieşte din 2006 activitatea Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina, de pe str. Fraţii Buzeşti, va intra în reabilitare şi modernizare. Aprobarea documentaţiei tehnice și indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect  se află pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de astăzi.

978.552,92 lei este valoarea investiţiei privind reabilitarea şi modernizarea sediului Asistenţei Sociale din cadrul Primăriei Slatina, durata lucrărilor fiind de 12 luni. Astăzi sunt supuşi aprobării aleşilor locali indicatori tehnico-economici ai obiectivului ”Reabilitare și modernizare sediu Direcția Protecție și Asistenta Socială Slatina”.

De la atribuirea ca sediu în 2006 şi până acum, la clădirea care datează din 1882 nu au fost efectuate lucrări de reparaţii/reabilitare, iar în prezent aceasta prezintă, conform expertizei efectuate, degradări atât structurale, cât şi arhitecturale, fiind necesară o reparaţie capitală. Investiția se realizează cu fonduri alocate din bugetul local.

Expertizarea tehnică a arătat că această clădire prezintă degradări structurale datorate lipsei centurilor și stâlpișorilor din beton armat, încadrându-se înclasa de risc seismic Rs III sau Rs II în funcție de gradele nominale de asigurare seismică, R1 respectiv R2.