Sute de amenzi date de poliţiştii locali șoferilor, celor care aruncă gunoi sau rup flori

83

Cu 82 de autosesizări prin intermediul camerelor video din municipiu şi în urma acţiunilor desfăşurate de la începutul acestei luni, poliţiştii locali slătineni au aplicat  287 de sancţiuni contravenţionaqle, în cuantum de 79.650 lei. Grosul amenzilor l-a constituit şi de această dată încălcarea normelor rutiere.

În perioada 1 – 24 aprilie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Slatina au aplicat un număr total de 287 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe au vizat abateri de la legislaâia rutieră- 191 sancțiuni contravenționale, segmentate astfel: 141 pentru opriri neregulamentare, 10 pentru staționare neregulamentară, 30 pentru acces interzis şi 10 pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina – lipsă autorizație specială de transport.

Totodată, poliţiştii locali au amendat şi cicni persoane pentru săvârșirea în public de fapte și gesturi obscene, proferarea de injurii, alte 5 pentru cerşetorie, 14 pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, 3 pentru tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor prin ţipete şi muzică dată la maxim şi 2 pentru refuz de legitimare.

Iar acestea nu au fost singurele fapte sancţionate. „În baza prevederilor HCL nr.490/2014, au fost aplicate un număr de 65 sancțiuni contravenționale, respectiv: 30 sancțiuni contravenționale aplicate în domeniul salubrizări, respectiv, aruncarea deșeurilor de orice natură pe domeniul public; 10 sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare; 13 sancțiuni aplicate pentru exercitarea unor activități de comerț, fără a deține avize sau autorizații de funcținare și fără achitarea taxelor aferente; 3 sancțiuni aplicate pentru repararea autovehiculelor pe domeniul public; 9 sancțiuni aplicate pentru ruperea de flori şi material dendrofloricol, sau calcarea spațiului verde amenajat”, arată Poliţia Locală Slatina.

Oamenii legii anunţă că și în perioada următoare vor continua să identifice și să aplice sancțiuni contravenționale tuturor celor care să respecte regulile de convieţuire în societate, celor care aruncă la întâmplare deşeuri de orice natură şi nu înțeleg utilitatea coşurilor de deşeuri stradale.