GALERIE FOTO Secretarul de stat Daniel Botănoiu şi prefectul Silviu Neacşu, pe urmele lui Petre Daea

560

Ministrul secretar de stat Daniel Botănoiu şi prefectul Silviu Neacşu, însoţiţi de dir. DAJ, Dragoş Drăghicescu, vizitează culturile agricole din zona de sud a judeţului pentru a evalua culturile agricole şi a constata stadiul tomatelor din spaţiile protejate. Acţiunea de verificare a stadiului culturilor agricole vizează mai multe aspecte, printre cele mai importante se numără: desfăşurarea campaniei de primăvară şi stadiul dezvoltării tomatelor din spaţii protejate. Ea a fost demarată în cursul acestei dimineţi şi va continua până spre seară.

..Am vrut să vedem cu ochii noştri cum stăm la culturile înfiinţate în toamnă, la programul Tomata şi cum se desfăşoară campania agricolă din această perioadă. Este, dacă vreţi o primă estimare a cum va fi acest an agricol. Se ştie foarte bine că nivelul producţiilor agricole are ujn rol important în economia românească, iar Oltul este un judeţ în care au fost infiinţate suprafeţe importante cu cereale păioase-în special grâu, orz, rapiţă, avem suprafeţe mari cu legume, la Roşii în solarii suntem pe primul loc pe ţară, şi sperăm să ne situăm în frunte şi la alte culturi care se înfiinţează în această perioadă”, ne-a declarat prefectul de Olt, Silviu Neacşu.

Ceea ce au văzut până acum i-a mulţumit pe demnbitari. Ei estimeayă că, în ciuda vremii, vom avea un an foste bun din punct de vedere al producţiilor agricole, dar şi foarte bun în privinţa legumelor, atât al celor în spaţii protejate, cât şi a celor în câmp.

,,În această perioadă merg prin judeţele din ţară, alături de autorităţile locale, pentru a mă convinge la faţa locului despre cum merge treaba. ce am văzut în Olt, vă spun sincer, m-a bucurat foarte mult. Am văzut culturi de grâu şi orz mai bune decât în majoritatea zonelor vizitate, culturi de rapiţă care arată excelent, am văzut legume, şi mă refer aici la tomate, care în două săptămâni vor ajunge în pieţe, am văzut culturile de legume în câmp care arată foarte bine. 

Pe parcursul vizitelor noastre am stat de vorbă şi cu fermierii despre stadiul culturilor, despre eventualele probleme pe care le intrevăd şi eventuale soluţii pentru a le preîntâmpina şi am mai discutat şi de programele derulate de Ministerul Agriculturii. Am vorbit atât despre cele care se află în implementare, cât şi despre cele pe care intenţionează să le facem publice. Deşi nu am încheiat acţiunea, eu mă declar mulţumit de cele constatate şi de modul cum fermierii olteni văd politica pe gare guvernul o face în acest domeniu. Mă bucură foarte mult că fermierii din acest judeţ sunt printre cei ami responsabili din ţară. Ei nu vin doar cu nemulţumiri, probleme ci şi cu soluţşii pentru acestea. Ni se alătură, dacă vreţi, în munca pe care o desfăşurăm şi al cărei obiectiv este sprijinirea fermierilor şi obţinerea de producţii cât mai bune de către aceştia,, a declarat ministrul secretar de stat Daniel Botănoiu.

Dragoş Drăghicescu ( dir DAJ), alături de prefectul Silviu Neacşu şi Octavian Stănescu într-un lan de rapiţă din zona de sud a judeţului
Ministrul secretar de stat Daniel Botănoiu în vizită pe la fermieriii olteni

 ,,La finalul acestei acţiuni, vom trage câteva concluzii cu privire la ceea ce urmează să facem şi vom trece la treabă. Vrem ca producţiile agricole din acest an să fie mai bune decât anul trecut. Dacă nu se va întâmpla aşa, vrem să nu fie din cauza noastră ci a naturii cu care nu ne putem pune şi, din păcate, fermierii mai lucrează cu ochii pe cer,, a susţinut şeful Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, Dragoş Drăghicescu.