Incendiu puternic. Pădure mistuită de flăcări, sute de pompieri intervin

125

Peste 175 de pompieri, pădurari şi voluntari intervin într-o localitate din Bacău  pentru stingerea unui incendiu de lizieră. Acesta se manifestă pe şase hectare cu degajări mari de fum. Accesul în zonă se face extrem de greu, terenul fiind accidentat, iar pădurea deasă. Potrivit pompierilor, sunt multe focare care fumegă în adâncime.

Potrivit ISU Bacău, incendiul de litieră a izbicnit în cursul zilei de sâmbătă, dar nu a putut fi stins.

”Iniţial, apelul sosit pe 112 anunţa incendiu de gebetaţie, dar colegii sosiţi la faţa locului au constatat că este vorba despre litieră. Până la finalul zilei au acţionat 61 de pompieri, 35 de reprezentanţi ai Ocolului Silvic, 20 de voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Asău şi 31 de jandarmi”, a declarat Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău.

Astăzi, forţele d eintervenţie au fost suplimentate forţele în teren, acţionând peste 175 de pompieri, pădurari şi voluntari.

Incendiul se manifest într-o pădure mixtă  alcătuită din foioase şi conigere, fiind extins pe cca şase hectare.

”Aprovizioonarea cu apă se realizeză din surse naturale, nu există o problemă în acest sens. Dificil este încă accesul în zonă, terenul fiind accidentat, iar pădurea deasă. Deocamtadă, incendiul este ţinut sub control şi nu exisstă posibilitatea de extindere.”, a mai spus reprezentantul ISU Bacău.

Intervenţia este una extrem de periculoasă întrucat în zona de manevră s-au descoperit în trecut elemente de muniţie rămasă neexplodată, pentru protecţia echipajelor angrenate în misiune, la fata locului s-a deplasat şi o echipă de pitotehnişti.