VENITURI criminale la DSP Olt. Şeful laboratorului, sporuri de 15.000, venituri de 30.000 lei

1981

Citiţi şi vă îngroziţi. Unele dintre cele mai mari venituri încasate în sistemul bugetar din Olt sunt la Direcţia de Sănătate Publică Olt. La această situaţie s-a ajuns în urma deciziei de majorare a salariilor personalului medical. Astfel şeful laboratorului a avut luna trecută un venit de cca 30.000 lei, mai mare decât al oricărui coleg din SJU Slatina, cu gărzi cu tot. Venitul acestuia se compune în proporţii relativ egale din salariu şi sporuri.

Citiţi şi vă minunaţi! Un medic de la Direcţia de Sănătate Publică a avut luna trecută, după majorarea veniturilor din sistemul de Sănătate, de cca 30.000 lei. Venitul şefului laboratorului a fost constituit din cei aproape 16.450 lei reprezentând salariul de bază, peste 11.500 lei repreyentând sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase şi 1650 -sporuri pentru condiţii dăunătoare.

Venituri care se apropie serios de cei 30.000 lei încasaţi de şeful laboratorului au şi alţi medici din cadrul instituţiei. Astfel, un medic primar de laborator are un venit de peste 28.000 lei, iar un şef de departament are un venit de peste 21.500 lei.

Cele mai mici venituri din instituţie le au referenţii şi consilierii care nu se pot lăuda decât cu venituri de peste 65.000 lei. Venitul directorului executiv este de aproximativ 11.500 lei.

O altă chestie extrem de interesantă este, aruncându-ţi privirea pe situaţia făcută publică de către instituţie, ,,grila de sporuri”. Aceasta îi vizează, cu o singură excepţie, pe toţi angajaţii, începând cu directorul executiv, Andrei Iordache. Acesta primeşte drept spor pentru condiţii vătămătoare ( cel mai mic) aproape 1500 lei. La fel şi secretara şi alţi angajaţi care sunt doar ,,şoareci de birou”, când stau la serviciu.

În atare condiţii, nu mai are niciun rost să ne mai întrebăm de ce infirmierii sau brancardierii ies în stradă când ei au salariul cât cel mai mic spor al unei instituţii care se ocupă, în mare parte, doar de hărtiile legate de politica de sănătate dusă de minister.