Îngrozitor! 9 oameni au murit după ce microbuzul în care se aflau a căzut în râul Bistrița

137

Accident devastator miercuri noapte în judeţul Neamţ. 9 oameni au murit, după ce microbuzul în care se aflau a căzut de pe un pod şi a plonjat în râul Bistriţa.Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, accidentul rutier s-a produs după ce roata din stânga spate a autoutilitarei a căzut.

La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale de intervenţie. Astfel, din primele momente au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barca de salvare şi două echipaje medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.

 

Conform acestuia, microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunând de nişte bănci improvizate. Cu autoutilitara se transportau muncitori forestieri de la Arad către Săvineşti.

Microbuzul implicat în accidentul rutier din noaptea de miercuri spre joi era înmatriculat pe persoană fizică, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, Elena Bulgărea.

Potrivit acesteia, Nistor Gabriel, proprietarul maşinii, un tânăr de 25 de ani din localitatea Savinești era conducătorul auto al acesteia, el decedând alături de alţi şaptee pasageri din autoutilitară.

Poliţiştii susţin că în maşina căzută în râul Bistriţa se aflau persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani.