Emilia Dorobanțu, pe scenă la Craiova alături de Loredana Groza

210

După Vocea României, Emilia Dorobanțu și Loredana Groza fac din nou echipă: pe scena Sălii Polivalente Craiova, pe 5 mai.

Considerată o demnă urmașă a Mariei Tănase, deși are doar 25 de ani, olteanca Emilia Dorobanțu, a cărei voce de aur a plasat-o în rândul celor mai îndrăgite și apreciate soliste de folclor ale țării, pregătește oltenilor o surpriză: un spectacol alături de Loredana Groza, mentorul care a dus-o în finala de la Vocea României. ” “MARIA TĂNASE SYMPHONYC “ Spectacolul sufletului meu la care am visat de multă vreme! Iată că visele devin realitate! Vă așteptăm să ne fiți alături!”, este invitația lansată de artistă.

Alăuri de cele două artiste va urca pe scenă Dinu Iancu Sălăjanu, Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii Oltenia, dirijor Marius Hristescu.

Emilia Dorobanțu s-a născut  în Curtișoara și a devenit cunoscută cu piesele de referință „Pune hamul, Nicolae” și „Venii de la Olt încoa'”, este laureata celor mai importante festivaluri de folclor din ţară, a trecut de exigenta selecţie a realizatorilor TVR şi Radio România, a îmbrățișat cariera de prezentator la Favorit TV şi, deși cântă folclor, a studiat canto clasic la Universitatea de Muzică Bucureşti. Și-a început cariera la Ansamblul de dansuri populare „Flori de măr“ din Curtişoara.