6 infracțiuni dintr-un foc pentru un tânăr șofer din Verguleasa

176

Era beat, nu avea permis de conducere, cu mașina neînmatriculată, cu număr fals, a lovit un pieton și a părăsit și locul acidentului. Poliția olteană îl cercetează.

Un tânăr șofer de doar 20 de ani, din Verguleasa, a ajuns în vizorul poliției după ce a încălcat nu mai puțin de 6 infracțiuni. Aseară, ora 20.04, pe DJ 546, pe raza comunei Verguleasa, sat Poganu, tânărul a acroșat un bărbat de 46 ani, care se deplasa în calitate de pieton pe partea dreaptă a carosabilului. Nu a oprit, ci a fost identificat azi-noapte. „În noaptea de 06. martie a.c., ora 0100, în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina, a fost identificat conducătorul auto care a provocat accidentul, respectiv un tânăr de  20 ani, din com. Verguleasa, care are dreptul de a conduce autoturisme suspendat. Acesta, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, ce avea montate plăcuțele de înmatriculare, aparținând unui alt autoturism, radiat, nu a adaptat viteza în curbă, a pierdut controlul direcției de deplasare,  părăsind partea carosabilă și l-a acroșat pe bărbatul de 46 ani. După eveniment, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, și a abandonat autoturismul în cauză pe o stradă lăturalnică de pe raza comunei Verguleasa.”, arată IPJ Olt.

Pietonul a fost rănit, fiind transportat la spital. Testați, atât șoferul, cât și pietonul au fost depistați ca fiind sub influența băuturilor alcoolice. Etilotestul a indicat pentru victimă  0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat și de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto, fiindu-le  recoltate și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Au fost întocmite acte premergătoare săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, fapte prev.și ped de art .196, 334, alin.1 și 3, art.335, 336 și 338, din Codul Penal.”, mai arată poliția.