Educația financiară le aduce elevilor bani pentru școala lor

53

Modernizarea școlii sau derularea de programe educaționale (dotarea laboratoarelor, claselor, echipamente, etc.) în valoare de 1.000 sau 10.000 de euro pot obține liceele oltene ai căror elevi și susținători participă la competiția națională de educație financiară „Bani pentru şcoala ta”.

Liceele oltene pot beneficia de o donație constând fie în modernizări și dotări în valoare de 1000 sau 10.000 de euro, fie de bani cash pentru realizarea acestor investiții, participând la cea de-a șasea ediție a competiției naționale „Bani pentru şcoala ta”. Elevii cu vârsta de peste 15 ani, dar și profesori, părinți, absolvenți sau alți susținători ai unei școli pot participa până pe 31 martie la un training online gratuit de educație financiară, fiecare test trecut fiind notat cu europuncte. Startul competiției a fost dat pe 1 martie.

Fiecare liceu este înregistrat automat în competiție odată cu înscrierea elevilor și susținătorilor săi în training și acumulează EUROpuncte pentru fiecare persoană care urmează modulele online și completează testul de verificare a cunoștințelor. Primele trei instituții de învățământ care vor acumula 1.000 de EUROpuncte de la demararea competiției vor primi 1.000 de EUR fiecare. Prima instituție de învățământ, în ordinea punctelor acumulate, va beneficia de conversia punctelor în euro, în limita a 10.000 EUR.

„Competiția națională de educație financiară BANI PENTRU ȘCOALA TA” face parte din programul de educație financiară JA și are ca scop formarea abilităților de a administra resurse financiare și de a lua decizii financiare responsabile, pentru o viață activă și sustenabilă financiar.