Petre Daea, la Izbiceni, pe urmele culturilor de roşii distruse

4755

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a sesizat în urma stirilor prin care legumicultorii se plângeau că din cauza  frigului nu vor putea ieşi la timp cu roşiile pentru a primi subvenţia de 3000 euro. El s-a aflat astăzi la Izbiceni pentru a constata um se prezintă culturile. El a stat de vorbă cu mai mulţi legumicultori din localitate. printre ei s-a numărat şi Vasile Golgojan, unul dintre legumicultorii cu care a vorbit şi Realitatea Oltului.

Iată ce a aflat Petre Daea de la fostul viceprimar al comunei, acum legumicultor de frunte:

Stau de vorba cu Vasile Golojan, legumicultor in varsta de 70 de ani, din comuna Izbiceni, judetul Olt, care deține o cultura reusita (2 etaje florifere), în ciuda temperaturilor foarte scazute din ultima perioadă ( -18 grade).

Publié par Petre Daea sur samedi 3 mars 2018

Potrivit ministrului, cultura lui Golgojan este una reusita (2 etaje florifere), în ciuda temperaturilor foarte scazute din ultima perioadă ( -18 grade).

Ministrul Daea a aflat de la Marius Voinea despre eforturile făcute pentru a putea salva cultura de roşii

Tot în comuna Izbiceni din judetul Olt, Voinea Marius a stat de veghe 4 zile si 4 nopti, au improvizat splutii, salvand astfel plantele. M-am deplasat la fața locului sa vad ce se intampla. Am stabilit impreuna ceea ce este de facut. Programul se va realiza. OAMENI ADEVARATI.

Publié par Petre Daea sur samedi 3 mars 2018

Nu la fel au stat lucrurile în cazul altor fermieri. La Daniela Chelu, ministrul Daea a gasit o cultura compromisa in totalitate, din cauza gerului au fost intreruperi de curent, generatorul din dotare neputand face față situatiei. Petre Daea susţine că acesta va putea replanta pentru ca mai are rasaduri.

Ma aflu la Daniela Chelu, legumicultor din comuna Izbiceni, judetul Olt, unde am gasit o cultura compromisa in totalitate. Din cauza gerului au fost intreruperi de curent, generatorul din dotare neputand face față situatiei. Totusi, vor putea replanta pentru ca mai au rasaduri.

Publié par Petre Daea sur samedi 3 mars 2018

La finalul vizitei la Izbiceni, ministrul Agriculturii a concluzionat că roşiile româneşti vor ajunge pe pieţe la început de mai. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Petre Daea a stabilit impreuna cu legumicultorii ceea ce este de facut. ,,Programul se va realiza”, a concluzionat minitrul Daea