Olguța Vasilescu nu mai scapă de PNL. Au depus moțiunea simplă împotriva ei

73
Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, participa la plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pentru votarea mai multor persoane in conducerea ASF, BNR, AEP si ANRE, in Bucuresti, miercuri 24 mai 2017. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

PNL a depus marţi, 13 februarie, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, intitulată „Lia Olguţa Vasilescu – ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale”, a anunţat deputatul Dan Vîlceanu.

 

Domnule Președinte,

Stimați colegi deputați,

Doamnă ministru Lia Olguța Vasilescu,

Acesta este cel de-al treilea Guvern în care sunteți ministru. Este ultimul! Și trebuie să se încheie astăzi!

Stimați colegi,

„Moțiunea simplă pe care Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal o supune astăzi dezbaterii și votului Parlamentului reprezintă, de fapt, voința celor peste 2 milioane de români care au salarii mai mici sau chiar cu minus și cărora li s-a promis că acest lucru nu se va întâmpla. Nu mai încercați să scăpați, doamnă ministru, pentru că este imposibil. Nici minciunile spuse cu convingere nu vă mai ajută! Fluturașul de salariu este dovada!

Românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârșitul unei luni de muncă. Luni de zile ați mințit că salariile nu vor scădea, ci vor crește, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră și în Guvernul din care faceți parte! Ați fost demascată de propria incompetență și ați continuat cu sfidarea populației!

Dacă scopul dumneavoastră era să nu fiți un trecător pe la Ministerul Muncii, atunci ați reușit! Cel puțin 2 milioane de români au aflat de existența dumneavoastră și de activitatea de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale! Lor le-ați scăzut salariile! Nu are rost să mai rămâneți până în martie, când este termenul final de aplicare a prevederilor pentru toate contractele de muncă din țară! Au fost operate în Revisal 2,9 milioane de contracte de muncă până în prezent, dintr-un total de 6,3 milioane, cele mai multe fiind din mediul privat. De ce instituțiile statului nu aplică prevederile legii dumneavoastră? Numărul nemulțumiților va crește și știți acest lucru!

Ați anunțat creșteri, însă nu ați spus că va crește numărul românilor cu salarii mai mici!

Sunt și salarii care au crescut! Cele ale parlamentarilor și ale miniștrilor! Explicați, doamnă ministru, cum v-a scăzut salariul, pentru că așa ați afirmat, în condițiile în care luați cu 1.000 de lei mai mult?

Avem speranța, stimați colegi, că nu veți vota astăzi gândindu-vă la propriul buzunar, ci la cetățenii din circumscripția electorală din care proveniți dumneavoastră. Trebuie să votați luând în calcul efectele mandatului doamnei Olguța Vasilescu asupra oamenilor de rând!

Aveam nevoie de o lege a salarizării unitare, dar una care să repare dezechilibrele și să fie cadrul prin care un salariat din sistemul public avansează pe baza competenței și a meritelor profesionale. Ce am primit? O lege care bulversează sistemul public și care adâncește dezechilibrele, pe care ați încercat să o cârpiți cu diverse ordonanțe de urgență, la fel de neclare! Toate împotriva românilor!

Din păcate, constatăm, doamnă ministru al muncii, că ”justiția socială” se regăsește doar în titlul ministerului, nu și în acțiunile pe care le-ați întreprins în Guvernele PSD-ALDE.

Sunteți ministru la al treilea Guvern deja, în numai un an de zile. Și sunteți la al treilea program de guvernare! Nu ați respectat niciunul!

Câteva documente inițiate de ministerul dumneavoastră în această perioadă sunt de ajuns. Ne-ați convins! Formulăm această moțiune simplă, doamnă ministru Lia Olguța Vasilescu, pentru că, deși ordonanțele și legile promovate de dumneavoastră cu sprijinul Guvernului au dus la haos total în sistemul public și privat, nu vreți să reparați răul pe care l-ați făcut! Dați în continuare ordonanțe scrise pe genunchi, ignorând realitatea economică a țării și problemele grave pe care inițiativele dumneavoastră le generează!

Doamnă ministru,  o să vină și rândul dumneavoastră să vă spuneți punctul de vedere la tribuna Parlamentului. Un sfat: renunțați să enumerați cifre și procente fără noimă, dând impresia unui ministru eficient. Explicați-le celor peste două milioane de români, care au primit mai puțini bani pe luna ianuarie, cum se face că inițiativele dumneavoastră au efecte bune pe hârtie, dar nu se simt în buzunarul lor.”

Se arată într-o parte din declarație.