Corpul principal al fostului liceu de construcții, reabilitat pentru Poliția Locală

644

Poliția Locală Slatina va da Casa Vereș pe clădirea Ion Mincu. Pe lângă activitatea Loctrans și DASIP, clădirea fostului Colegiu Tehnic Ion Mincu Slatina o va găzdui și pe cea a Poliției Locale Slatina, sediul actual de lângă primărie fiind neîncăpător. Lucrările de reabilitare în acest sens vor demara în iulie.

Poliția Locală Slatina funcționează în prezent în clădirea monument istoric de pe str. George Poboran, lângă sediul Primăriei Slatina. Modernizarea clădirii, cu precădere la demisol unde spațiile nu pot fi folosite din cauza infiltrațiilor de apă, a fost demarată în octombrie anul trecut, investiția ridicându-se la 179.00 de lei și trebuind finalizată în august 2018. Clădirea este una dintre imobilele reprezentative ale urbei, fiind cunoscută sub numele „Casa Vereş”, inclusă în albumul istoric al Slatinei de început de secol XX.

Cu locuri insuficiente de desfășurare a activității, fără parcare, cu dispecerat înghesuit în altă locație și cu imposibilitate de a găzdui extinderea supravegherii video a municipiului, Poliția Locală Slatina își desfășoară cu greu activitatea, plănuind mutarea în clădirea fostului liceu de construcții, desființat începând cu anul școlar 2014/2015. Doar avizul Ministerului Educației mai stă în calea planurilor municipalității slătinene de utilizare a clădirii fostului Colegiu Tehnic „Ion Mincu” drept sediu pentru Loctrans, Direcţia Administrarea Străzilor şi Iluminat Public a primăriei și poliției locale. Beneficiind de un spațiu generos de 21.150mp, ce însumează clădire școală P+1E, spălătorie, sală sport, magazie, gospodărie anexă, teren sport și teren curți construcții,  fostul liceu este numai bun pentru a găzdui activitatea celor trei entități publice.

În așteptarea avizului, pentru a găzdui în condiții optime activitatea polițiștilor locali, corpul principal va fi reabilitat de către primărie, fondurile necesare fiind repartizate în bugetul pe acest an al poliției locale- 420.000 de lei. Lucrările vor începe în iulie și se vor finaliza în decembrie.

„Intenționăm să ne mutăm activitatea în corpul principal al fostului liceu și sperăm ca Ministerul Educației să aprobe schimbarea destinației. În actualul sediu este foarte greu să ne desfășurăm activitatea din lipsa spațiului. De asemenea, nu putem dezvolta sistemul de supraveghere video al orașului din lipsa spațiului. Nu putem scoate la concurs posturile vacante, în situația în care lucrează câte 3-4 angajați într-un birou.”, a menționat Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina.

În situația în care problema spațiului va fi rezolvată, poliția locală va putea scoate la concurs posturile vacante, 15 în total. Printre acestea, 6 sunt pentru personal TESA (contabilitate, resurse umane, juridic, etc), iar pentru polițiști în stradă 5 pe ordine publică și unul pe rutier.