Criminal închis pe viață, pentru triplu asasinat, se plânge de condițiile din penitenciar

516

Un asasin trimis la închisoare pe viaţă pentru un o triplă crimă se plânge de condiţiile din penitenciarele din România. Bărbatul care a omorât o întreagă familie a cerut un regim semi-închis de detenţie pe motiv că a executat un număr mare de ani de închisoare şi că nu a fost un deţinut problemă.

În 2005, un triplu asasinat comis în Giuleşti şoca întreaga Românie. Povestea crimei este demna de filme. Mai exact, cetateanul elvetian şi-a împuşcat în cap amanta, pe soţul amantei si pe mama acesteia. Pentru aceste fapte elveţianul a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Jean Pierre Francois Sgueglia a fost prins în decembrie 2005 la Belgrad. El fugise în capitala Serbiei imediat după triplul asasinat. Încarcerat la Penitenciarul Giurgiu, elvetianul se plânge de condiţiile din detenţie. Criminalul a cerut să îi fie schimbat regimul de maximă siguranţă, într-unul mai blând, semi-închis pe motiv că a executat un număr mare de ani de închisoare şi că nu a fost un deţinut problemă.

Deţinuţii din Penitenciarul Giurgiu nu sunt scoşi decât rar la aer, nu au voie în sala de sport, la bibliotecă sau la muncă. De asemenea, le sunt restricţionate vizitele, pachetele şi telefoanele. Penitenciarul Giurgiu este considerat unul dintre cele mai severe. Acolo sunt incarcerati cei mai periculosi infractori condamnati pentru omor, tâlhării cu violenţă şi violuri.

Criminalul elveţian s-a adresat instanţei după ce şefii Penitenciarului Giurgiu au decis ca acesta să rămână la „izolare”, însă judecătorii i-au respins cererea lui Jean Pierre Francois Sgueglia.