Primăriile primesc bani. CJ aprobă bugetul județului

162

Primăriile oltene vor afla mâine care sunt fondurile pe care pot conta în acest an. Consiliul Județean Olt a convocat o ședință extraordinară în care aleșii vor aproba bugetul județului pe 2018.

Mâine, începând de la ora 11.00, la sediul Consiliului Judeţean Olt va avea loc şedinţa extraordinară în care se va aproba bugetul județului Olt pe anul 2018 și estimările pe anii 2019-2021. Totodată, aleșilor județeni li se va supune aprobării  repartizarea către primării a cotelor defalcate din impozitul pe venit pe 2018, pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

Primăriilor le vor fi repartizate și sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale în acest an.

Tot mâine, pe ordinea de zi a ședinței CJ figurează și proiectul utilizării, în anul 2018, a unei sume din excedentul anual al bugetului local, rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2017, dar și bugetul Olt Drum.