Prima ședință de Guvern, ratată de Vâlcov. Consilierul premierului, audiat pentru mită

204

Numit ieri  în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, Darius Vâlcov a ratat astăzi prima ședință a Guvernului Dăncilă. El s-a prezentat la Tribunalul Dolj.

https://realitateaoltului.ro/2018/01/30/incredibil-dar-adevarat-darius-valcov-consilier-al-premierului-dancila/

Fost primar al Slatinei și fost ministru de Finanțe, creierul programului de guvernare al PSD, Darius Vâlcov petrece prima zi de lucru în calitate de consilier al primului ministru al României la tribunal. Deși astăzi la ora 11.00 a avut loc prima şedinţă de guvern a cabinetului Dăncilă, consilierul premierului a dat declaraţii în faţa judecătorilor pentru faptele comise în perioada în care era primar la Slatina.

Vâlcov a fost audiat la Tribunalul Dolj, într-un dosar în care este judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. El nu a făcut decșarații presei.

Procurorii DNA au stabilit că Darius Vâlcov în anul 2012 i-a pretins unui om de afaceri  aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina. Este vorba de o investiţie în valoare de  24.833.258 de lei fără TVA şi a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din oraş.

Dosarul s-a înregistrat la Tribunalul Dolj pe 20 iulie 2017, fiind strămutat de la Tribunalul Olt.

Darius Vâlcov este trimis în judecată în doua dosare şi cercetat de DNA într-un al treilea, în care procurorii anticorupție cer pedeapsa de 14 ani de închisoare.