Incredibil, dar adevărat: Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă!

956

Şocant până unde poate merge demenţa unora aflaţi în fruntea statului. Unul dintre ultimele acte publicate în Monitorul Oficial este reprezentat de decizia de numire a fostului primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, inculpat în mai multe dosare pentru o serie de infracţiuni de corupţie.

Fără comentarii!
Fără comentarii!

În Monitorului Oficial nr.0090 din 30.01.2018, a fost publicată decizia nr. nr.37/30 ianuarie 2018,, privind numirea domnului Darius -Bogdan Vâlcov în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului”.

Darius Vâlcov nu se află la prima funcţie importantă după ce a intrat în vizorul DNA şi a stat în arestul IGPR timp de mai multe luni. Vâlcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar şi la raportul de evaluare a miniştrilor Cabinetului Grindeanu.

Nu este greu să ne dăm seama cine i l-a impus pe Vâlcov noului premier dacă este să ne aducem aminte de declaraţia liderului PSD, Liviu Dragnea, făcută vara trecută, potrivit căreia fostul ministru „este bun” şi că „face bine”, precizând atunci că Vâlcov a lucrat la elaborarea programului de guvernare.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate de acesta, de primar, senator şi ministru.  Darius Vâlcov este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-au fost daţi lui Prina, în cinci tranşe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina. Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012- 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.  Sentinţa în acest dosar urmeayă a fi pronunţată peste zece ztile.

În luna iunie a anului trecut, Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar pentru instigare la dare şi luare de mită, cu interdicţia de a părăsi ţara, într-un alt dosar care vizează un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt acuzat că a luat mită timp de trei ani de la o firmă controlată de către Vâlcov.