Paul Stănescu rămâne vicepremier şi ministru şi în Guvernul Dăncilă

122

Lista întregului cabinet Dăncilă ar trebui decisă astăzi în şedinţa CExN a PSD. Potrivit unor surse, locul lui Paul Stănescu ca vicepremier, dar şi ministru al Dezvoltării, nu va fi clintit în noul Guvern.

Înfruntând vremea de afară, social-democraţii de vază din toată ţara se adună la Bucureşti pentru a stabili noii miniştri şi noii secretari de stat. ”Azi ar trebui să ieșim din ședință cu lista întregului cabinet Dăncilă. O să avem discuții și județele vor veni probabil și cu propuneri. În funcție de aceste propuneri, vom vota, îi vom anunța și cei de la ALDE despre lista noastră, lista lor a rămas neschimbată. Aceasta va fi propunerea pe care o vom face Vioricăi Dăncilă, ca prim-ministru desemnat. Dacă încheiem discuțiile astăzi, săptămâna aceasta comisiile de specialitate pot să înceapă deja audierile miniștrilor, astfel încât ca săptămâna viitoare, în 29 ianuarie, să avem votul în plen și să ne apucăm de treabă. Prin urmare, știrile că am amâna un CEx de o asemenea importanță nu se confirmă, pentru că suntem contratimp. Trebuie să finalizăm discuțiile cât mai repede, miniștrii trebuie să depună și jurământul, să treacă prin toată procedura”, a declarat pentru DCNews secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Potrivit surselor Realitatea Oltului, se pare că Oltul îşi va păstra funcţia de vicepremier şi în cabinetul  Dăncilă. Paul Stănescu va rămâne vicepremier şi ministru al Dezvoltării, celelalte două posturi de vicepremier revenind, cel mai probabil, Rovanei Plumb (fără portofoliu) şi Graţielei Gavrilescu (ALDE- ministru al Mediului).