Primul dar de nuntă, oferit de Primăria Slatina tinerilor căsătoriți în municipiu

406

Primăria Slatina a anunțat că, începând cu acest an, tinerii care se hotărăsc să-și întemeieze legal o familie în municipiu primesc din partea administrației municipale primul dar de nuntă: un sprijin financiar în valoare de 1.000 de lei.

Deși din 2014 numărul căsătoriilor înregistrate la Primăria Slatina este în creștere (în 2014 cu 11% față de anul anterior, în 2015 cuc 4,14%, iar în 2016 cu 2,77%), administrația municipală consideră că “este necesară o măsură de stimulare a constituirii familiilor coroborată cu consilierea tinerilor căsătoriţi cu privire la drepturile şi obligaţiile soţilor în timpul căsătoriei, cu atât mai mult cu cât rata desfacerii căsătoriei prin divorţ este în creştere”.

Sprijinul acordat la constituirea familiei a fost aprobat de către consilierii municipali în ședința de pe data de 22 decembrie 2017 și se acordă începând cu acest an.

“De acest sprijin beneficiază familia care îndeplinește cumulativ, la data solicitării, următoarele condiții: fiecare dintre soți se află la prima căsătorie și are vârsta cuprinsă între 18 – 35 ani; cel puțin unul dintre soți are domiciliul în Slatina;căsătoria a fost încheiată în municipiul Slatina după data de 01.01.2018. Condițiile trebuie să fie îndeplinite și la data efectuării plății, în caz contrar, dreptul încetează.”, anunță Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Cuantumul sprijinului este de 1.000 lei/familie. Cererea se depune la Serviciul public Protecţie şi Asistenţă Socială cu sediul în Slatina, str. Fraţii Buzeşti,  în termen de 60 de zile de la data încheierii căsătoriei. Plata sprijinului financiar se efectuează de către Direcția Protecție și Asistență Socială prin casierie, pe bază de stat de plată, în termen de 30 de zile de la data emiterii dispoziției primarului prin care s-a acordat dreptul.

Până acum, niciun slătinean nu a depus cerere pentru a beneficia de subvenție.