Reconstrucție orbită, PREMIERĂ la Spitalul Slatina. Pacient: Costinel Alecsandrescu

4480

De câțiva ani, un medic școlit la New York realizează în premieră la Slatina intervenții orale și maxilo-faciale. Următoarea operație este de reconstrucție orbită, pacient fiind nimeni altul decât solistul Costinel Alecsandrescu.

“Premieră! Operație care trebuia să o fac peste hotare o voi face acum la Spitalul Județean Slatina! Dr George Craioveanu este medicul specialist în chirurgie orală și maxilo-facială care mă va opera săptămâna viitoare la Slatina! În urma unei operații de sinuzită maxilară făcută la Craiova, m-am ales cu o diplopie binoculară (vedere dublă a ochiului), cariera mea de artist profesionist fiind compromisă! Bunul meu prieten dr chirurg Florin Popa mi-a recomandat să merg la doctorul Craioveanu care va face această operație foarte dificilă (reconstrucție orbită ochi drept), premieră ptr județul nostru! Am mare încredere în dr Craioveanu, un chirurg de mare finețe, școlit în SUA, Germania și Franța!”, a postat sâmbătă pe pagina sa de facebook Costinel Alecsandrescu, solist Ansamblul Profesionist Doina Oltului.

Medicul pe mâna căruia are curaj Alecsandrescu să se lase este cunoscut în urbe pentru intervenții în premieră realizate la Spitalul Județean Slatina. El va fi premiat de Zilele Slatinei cu Diplomă de Merit, în luna mai anul trecut realizând, alături de colegii medici Mădălin Săndulescu, Ela Rusoiu, Andrei Ștefănescu și Alina Chiriac o intervenție chirurgicală maraton de zece ore de reconstrucție facială a unui pacient la cea mai mare unitate medicală din județ.

Iar aceasta nu este singura reușită. De câțiva ani, pacienți cu probleme în sfera oralo-maxilo-facială nu mai sunt direcționați la spitale din Craiova sau București, medicul George Remus Craioveanu realizând  intervenţii chirurgicale în premieră la nivelul judeţului, de la traumatologie, chirurgie oncologică până la chirurgia reconstructivă în atrofia de mandibulă şi maxilar.

În 2015, medicul Craioveanu realiza la Slatina cea mai amplă intervenţie chirurgicală efectuată la nivelul spitalului județean pe atunci, de zece ore, fiind vorba despre reconstrucţia unui segment din limba afectată de o tumoră canceroasă, cu ajutorul unor bucăţi de ţesut recoltate din alte părţi ale corpului. Medicul Craioveanu a participat la stagii de pregătire în mai multe țări europene și SUA.

Mai puteți citi:

https://realitateaoltului.ro/2018/01/09/zeci-de-slatineni-si-institutii-premiati-pentru-merite-deosebite-vezi-cine-si-pentru-ce/