Evazioniștii au fost luați cu asalt de mascați

124

Sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice au fost luate cu asalt de mascați luni dimineața.

20 de percheziții au fost făcute în București și patru judeţe – Prahova, Bacău, Giurgiu şi Ilfov.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, prejudiciul estimat infracțiunilor economice este de aproximativ 11,9 milioane de lei.

“Poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 20 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Giurgiu şi Ilfov. Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, precizează IPJ Prahova.

Conform acestuia, în perioada 2012 – 2016, trei societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de achiziţii nereale. Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost folosite zece societăţi cu un comportament de tip fantomă.