Zeci de slătineni și instituții, premiați pentru MERITE deosebite. Vezi cine și pentru ce

487

Medici care au efectuat intervenții în premieră la Slatina, antrenorul marilor fotbaliști, un erou sau oameni care au promovat Slatina- sunt slătinenii de excepție ce vor fi premiați cu DIPLOME de MERIT de către municipalitate. În total, 23 de persoane și ONG-uri, 8 instituții publice și 15 societăți vor fi premiați de Zilele Slatinei.

Au contribuit la dezvoltarea şi succesul Slatinei şi locuitorilor ei în diverse domenii, iar administraţia municipală ţine să le mulţumească în mod deosebit, la ceas aniversar. Printre cei care nu vor fi uitați de către primărie pentru activitatea de excepție desfășurată anul trecut sau de-a lungul carierei se numără: eroul Mihai Dan – care a salvat de la înec o adolescentă care se aruncase în râul Olt, profesorul campionilor sau antrenorul marilor fotbaliști Ion Pârvulescu, medicul Mircea Șerbu, medicii care au efectuat o operație în premieră în istoria Spitalului Județean Slatina de hernie disc lombară – Cătălin Duican şi Daniel Călin,  medicii care au realizat o intervenție chirurgicală maraton de zece ore de reconstrucție facială a unui pacient la Spitalul Județean Slatina– George Remus Craioveanu, Mădălin Săndulescu, Ela Rusoiu, Andrei Ștefănescu și Alina Chiriac, dar și mulți alții.

Slatina 650 este despre ei, despre acești oameni, asociații sau fundații, instituții publice care au făcut ca numele urbei să fie rostit cu mândrie de fiecare localnic. Iar în perioada 20 ianuarie- 24 ianuarie administrația municipală va evidenția cele mai importante momente și performanțele remarcabile obținute de slătineni în anul anterior.

Pe aceeaşi temă:

Premii elevi: https://realitateaoltului.ro/2018/01/03/lista-cei-mai-buni-elevi-ai-slatinei-premiati-cu-burse-de-merit-si-excelenta/

Premii profesori: https://realitateaoltului.ro/2018/01/03/cei-mai-buni-profesori-ai-slatinei-premiati-de-primarie/

Personalitatea Anului: https://realitateaoltului.ro/2018/01/03/ei-sunt-personalitatile-slatinei-afla-de-ce-merita-distinctia/

Premii sportivi: https://realitateaoltului.ro/2018/01/03/peste-200-de-campioni-premiati-de-zilele-slatinei-vezi-cine-sunt/

Premii artişti: https://realitateaoltului.ro/2018/01/04/viitorii-mari-artisti-ai-slatinei-premiati-de-primarie-vezi-cine-sunt/

Cetăţeni de Onoare: https://realitateaoltului.ro/2018/01/01/doi-militari-cetateni-de-onaore-ai-slatinei/

Program Zilele Slatinei: https://realitateaoltului.ro/2018/01/01/pregatiri-pentru-zilele-slatinei-iata-programul-manifestarilor/

Lista instituţiilor, persoanelor fizice şi persoanelor juridice cărora li se conferă Diplomă de Merit

Instituţii publice

 1. Instituţia Prefectului Judeţului Olt – pentru facilitarea accesului cetatenilor la serviciile publice, prin lansarea aplicatiei de programare on-line pentru eliberarea de pasapoarte.
 2. Consiliul Judeţean Olt – pentru preocuparea permanenta de cresterea calitatii actului medical prin investitiile realizate in domeniul sanatatii.
 3. Inspectoratului de Jandarmi al Județului Olt – pentru participarea la acțiunile ONU – Misiunea Multidimensionala integrata pentru stabilizare din Republica Centrafricană.
 4. Inspectoratului Județean de Poliție Olt – pentru succesul misiunilor de asigurare a unui climat de ordine si siguranta a cetateanului in municipiul Slatina.
 5. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt – pentru operationalizarea, in anul 2017, a echipajului de scafandri, etapă importanta in domeniul salvarii acvatice indeplinita cu succes.
 6. Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor “Nicolae Golescu” Slatina – pentru asigurarea standardelor de formare a personalului Ministerului Administratiei si Internelor.
 7. Inspectoratului Școlar Județean Olt – pentru eforturile depuse in vederea adoptarii ofertei de formare prin invatamant DUAL.
 8. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Copilului Olt – pentru promovarea actiunilor de integrare a copiilor instituționalizați in viata culturala a municipiului Slatina.

Organizații neguvernamentale și persoane fizice

 1. Asociaţia Culturala ”Amprente Oltene” – pentru ineditul proiectului: film documentar despre istoria municipiului Slatina cu numele ”Vârstele Slatinei”;
 2. Asociatia ”Ecologia Bunului Simt” – pentru promovarea personalităților necunoscute ale Slatinei;
 3. Asociaţia NAGUAL Slatina – pentru dezvoltarea proiectelor adresate copiilor cu autism;
 4. Asociația Culturală ”OLT-ARTIS” – pentru activitatea teatrală din municipiul Slatina;
 5. Asociația Culturală ”Iordache-Art” – pentru activitatea teatrală din municipiul Slatina;
 6. Asociația ”Radu Greceanu” Slatina – pentru implicarea tinerilor în cunoașterea istoriei Slatinei;
 7. Asociatia ”Călușarii Slatinei” – pentru promovarea călușului pe plan național și internațional, inclusiv stabilirea în anul 2017 a două recorduri mondiale înscrise în Cartea Recordurilor: dansul tradițional ce a atras cei mai mulți dansatori simultan – ”Călușul” (1.052 dansatori) și, respectiv, festivalul-concurs destinat copiilor cu cei mai mulți participanți (2.069 copii);
 8. Asociația Culturală ”OLT-ART” – pentru editarea singurei reviste cu caracter strict cultural din județul Olt;
 9. Asociația SENTIRE – pentru promovarea tehnicilor de kinetoterapie în rândul elevilor;
 10. Asociaţia culturală şi artistică LYRA – pentru susţinerea evenimentelor primăriei municipiului Slatina;
 11. Pițulescu George – pentru editarea unui album foto inedit în peisajul publicistic slătinean cu numele ”Iubim Slatina”;
 12. Mihai Dan – pentru spiritul de sacrificiu manifestat în salvarea vieții unei persoane;
 13. Pârvulescu Ion – pentru întreaga activitate în promovarea fotbalului în rândul tinerilor slătineni;
 14. Șerbu Mircea – pentru întreaga dăruire în activitatea medicală;
 15. Doctorii Cătălin Duican şi Daniel Călin – pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale în premieră în istoria Spitalului Județean Slatina: operație hernie disc lombară (oct. 2017).
 16. Doctorii George Remus Craioveanu, Mădălin Săndulescu, Ela Rusoiu, Andrei Ștefănescu și Alina Chiriac – pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale maraton de zece ore de reconstrucție facială a unui pacient la Spitalul Județean Slatina (mai 2017);
 17. Dobre Ilie și Dobre Oliwer – pentru întreaga activitate în domeniul artelor marțiale și promovarea karate tradițional și a imaginii municipiului Slatina la nivel național și internațional.

III. Agenţi economici

pentru investițiile finalizate în anul 2017, cu impact pozitiv asupra dezvoltării economice a municipiului Slatina, stabilității sociale și protecția mediului:

 1. PRYSMIAN CABLURI ŞI SISTEME S.A
 2. PIRELLI TYRES ROMANIA S.R.L
 3. BEKAERT SLATINA S.R.L.
 4. TMK – ARTROM S.A.
 5. ALRO S.A.
 6. SC. NITELA IMPEX SRL

pentru contribuţia importantă la bugetul local al municipiului Slatina:

 1. ALRO S.A.
 2. PIRELLI TYRES ROMANIA S.R.L.
 3. TMK – ARTROM S.A.
 4. PRYSMIAN CABLURI ŞI SISTEME S.A.
 5. BEKAERT SLATINA S.R.L.
 6. ELECTROCARBON S.A.
 7. KAUFLAND ROMANIA S.C.S.
 8. DELTA ALUMINIU SRL
 9. ALTUR S.A.
 10. DEDEMAN S.R.L.