VIDEO cu robotul construit de elevii olteni pentru cea mai mare competiție din țară

228

Cei mai talentați puști din robotica olteană continuă construirea robotului cu care vor participa la First Tech Challenge, competiție la care s-au calificat alături de alte 90 de echipe din toată țara și 6 echipe internaționale, cu miză participarea la Campionatul Mondial de Robotică.

“Ne-am reluat activitatea. Am continuat construirea robotului, iar mai apoi am început testarea imprimantei 3D.”, a anunțat echipa Robotica CNRG, formată din 11 puști talentați care au trecut deja preselecția la finele anului trecut și vor participa la concursul First Tech Challenge din 23-25 martie 2018, Sala Palatului din București. La acest concurs se vor întrece peste 1200 de liceeni talentați, cei mai buni în domeniul roboticii pe plan național, dar și 6 echipe internaționale.

Puștii olteni au făcut publice pe pagina de socializare imagini cu testarea imprimantei 3 D:

#3Dprinting

#3Dprinting

Publié par Team Robotica CNRG – First Tech Challenge sur mercredi 10 Janvier 2018

 

Județul Olt are o singură echipă în concurs: Robotica CNRG, din care fac parte și deja „veteranii” roboticii la nivel județean, dacă le putem spune așa, puștii care au reprezentat cu cinste Slatina, Oltul și România până la Campionatul Mondial.

Pe aceeași temă:

https://realitateaoltului.ro/2016/06/13/robotii-olteni-vor-cuceri-lumea/

https://realitateaoltului.ro/2016/05/27/doi-elevi-slatineni-la-finala-mondiala-a-concursului-de-robotica/

https://realitateaoltului.ro/2017/06/12/creatorii-de-roboti-din-slatina-pe-podium-la-world-robot-olympiad-romania/

Echipa Oltului este alcătuită din: Constantinescu Liviu Gabriel, Coneschi Vlad, Dobrescu Diana, Ion Iulian, Jilavu Alexandru, Matei Gabriel Valentin, Pescaru Andrei, Popescu Ion Alexandru, Profeanu Ioana, Stanciu Ciprian, Vădăstreanu Robert.  Team leader: Doru Anastasiu Popescu, team leader 2: Ileana Popescu,  voluntari: Dobrescu Alexandru, Saioc Ioana, Surdoiu Daria

Aceasta este cea mai mare competiție de robotică din țara noastră. Provocarea lansată echipelor participante este să construiască timp de 6 luni un robot funcțional, aplicând principii ale educației STEM. Miza este participarea la campionatul național din București, în martie 2018 și ulterior la campionatul mondial din SUA, programat o lună mai târziu.