Doi elevi slătineni, la Finala Mondială a concursului de robotică

681

Vlad Coneschi şi Robert Vădăstreanu, ambii elevi ai Şcolii “Eugen Ionescu”Slatina participă la faza internaţională a concursului de robotică Infomatrix, organizat la Bucureşti în perioada 26- 30 mai.

coneschi robotica
600 de elevi din 48 de ţări, cu 365 de proiecte calificate, participă în aceste zile la Bucureşti la Finala Mondială a concursului internaţional Infomatrix, organizat de Ministerul Educaţiei şi Fundaţia Lumina. Printre ei, şi o echipă oltenească- ROBCON, formată din elevii Vlad Coneschi – clasa a Vi-a şi Robert Vădăstranu- clasa a VII-a, ambii elevi la Şcoala “Eugen Ionescu” Slatina, calificaţi la această fază în urma obţinerii medaliei de bronz la faza naţională. Cei doi participă la secţiunea Robotică- lego sumo. „Mai avem puţin şi intrăm în competiţie, secţiunea noastră fiind una în care roboţii construiţi din lego urcă în ring şi se bat. Băieţii noştri au construit un robot cu un centru de comandă dotat cu foarte mulţi senzori, principalii fiind de culoare, de distanţă şi de mişcare. Programul de luptă trebuie să fie bine realizat, astfel încât robotul să iasă câştigător, să nu iasă din perimetru. Astăzi concurenţii au fost împărţiţi pe 10 grupe, primii 6 din grupă calificându-se în finala de mâine”, ne-a declarat cu puţin timp în urmă Victor Coneschi, tatăl lui Vlad.
Infomatrix se află la cea de-a XIII-a ediţie şi este una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de IT. Aici, minţi strălucite din toată lumea au ocazia de a se întâlni şi de a face schimb de idei şi cresc gradul de conştientizare asuptra tehnologiei şi comunicaţiilor.
Cei doi băieţi, la care li se va adăuga în echipă şi Gabriel Constantinescu, vor participa săptămâna viitoare la Olimpiada de robotică- faza regională.

CITIŢI şi:

Vlad Coneschi, matematicianul care construieşte roboţi