Avocați la catedră și cercetare juridică, modificare legislativă susținută de un parlamentar oltean

142

Avocații vor avea un cadru lărgit al activităților pe care le vor putea exercita, dacă propunerea legislativă pentru modificarea Legii 51/1995 va fi adoptată. Printre semnatarii care susțin lărgirea cadrului de activități compatibile cu profesia de avocat se numără și senatorul de Olt Siminica Mirea.

Senatorul Siminica Mirea se află printre semnatarii unui proiect de lege privind modificarea art. 16, litera b) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat. Parlamentarii propun lărgirea cadrului de activități compatibile ci exercitarea profesiei de avocat pentru un tratament egal al avocaților cu executorii judecătorești, notarii publici, precum și cu magistrații. Astfel, avocații ar putea exercita activități și funcții didactice în învățământul superior, activități de cercetare juridică ori de creație tehnico- științifică.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere și a primit pe 4 ianuarie avizul favorabil al Consiliului Legislativ.