Primăria Slatina majorează capitalul social al Companiei de Apă cu 4,4 milioane lei

166

Pe final de an, administrația municipală “cadorisește” Compania de Apă Olt cu 4,4 milioane lei. Suma reprezintă aportul acționarului majoritar al operatorului regional la majorarea capitalului social, CAO putând continua numeroasele proiecte de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canal, dar și altele de potabilizare a apei de râu, astfel încât aceasta să ajungă la robinete bună pentru consum.

SC Compania de Apă Olt SA, societate cu peste un deceniu de activitate și unic operator regional   pentru prestarea serviciului de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate își va majora capitalul social cu 4.400.000 lei. La majorarea capitalului social participă acționarul majoritar Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Slatina, proiectul de hotărâre în acest sens urmând a fi supus aprobării aleșilor locali în ședința extraordinară de mâine.

Mărirea capitalului solicitată de CAO este justificată de primărie în expunerea de motive a proiectului “având în vedere necesitatea menţinerii desfășurării activității societății ținând cont de faptul că societatea asigură serviciul public vital către cetățeni”.

https://realitateaoltului.ro/2017/11/01/compania-de-apa-anunta-investitii-masive-la-bals-statie-de-epurare-si-11-statii-de-pompare-pe-fonduri-europene/

În cei 10 ani de la înființare, CAO a investit peste 100 milioane de euro în reabilitarea și extinderea infrastructurii de apă și canal. Compania este prezentă prin lucrările realizate sau în curs de realizare atât în Municipiul Slatina, cât și în celelalte orașe, Scornicești, Potcoava, Drăgănești Olt și Piatra Olt, orașe care au beneficiat de fondurile europene importante. În scurt timp vor fi demarate lucrările de reabilitare și modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare în alte 24 de localități din județ, investiții de peste 150 milioane de euro, derulate cu fodnuri europene prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020″

Printre proiectele ce vizează munciipiul reședință de județ, cel mai important este construirea unei adevărate uzine de tratare a apei, în valoare de 10 milioane de euro.

Compania de Apă Olt va construi o adevărată uzină de tratare a apei la Slatina