Dezbatere publică la Slatina privind circulația, deținerea și capturarea animalelor. 100 lei- taxa de capturare

392

Gata cu plimbarea nestingherită pe domeniul public al Slatinei a animalelor! Motiv de bășcălie pe facebook și nervi pentru șoferi, caii, vacile sau porcii lăsați liberi pe străzi vor fi capturați și duși la Sărăcești. Primăria Slatina a lansat transparenței publice Regulamentul, pe 7 decembrie urmând a fi organizată dezbatere publică, începând cu ora 9.00, la Casa Căsătoriilor.

Toate persoanele interesate și asociațiile legal constituite care au un cuvânt de spus în privința circulației, deținerii, capturării, cazării, identificării și revendicării ecvideelor (cai, măgari, catâri), bovinelor, ovinelor și caprinelor sunt așteptate de către Primăria Slatina joi, pe Dealul Grădiște. Administrația municipală a lansat transparenței publice un Regulament în acest sens, încercând astfel să stopeze circulația liberă a animalelor care pun în pericol circulația auto și siguranța cetățenilor și provoacă distrugeri spațiilor verzi amenajate cu arbuști, flori și gazon.

Regulamentul prevede ca animalele capturate să fie duse la Adăpostul canin de la Sărăcești. Astfel, activitatea Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina va fi extinsă, în acest sens fiind construite la Sărăcești un grajd, un țarc, achiziționat sistem de supraveghere video și remorcă pe tru transpeortl aniamlelor.

Taxa de capturare stabilită prin regulament este de 100 de lei pentru fiecare animal mai mare de 6 luni, iar tariful de cazare este de 12 lei pe zi pentru cai și vaci și 9 lei pe zi pentru oi și capre. Sumele încasate se constituie venituri la bugetul local.

Proprietarii animalelor capturate de pe străzi au la dispoziție 30 de zle pentru a le revendica și lua acasă, doar după ce vor plăti cazarea și hrana, dar și amenda. Animalele nerevendicate vor fi scoase la licitație.

Animalele care se plimbă libere prin Slatina, duse la Sărăcești. Ecarisajul primește noi atribuții