Animalele care se plimbă libere prin Slatina, duse la Sărăcești. Ecarisajul primește noi atribuții

244

Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân își extinde activitatea prin gestionarea și altor categorii de animale care circulă libere pe domeniul public. Adăpostul de la Sărăcești va avea și țarcuri și grajd, dar și remorcă pentru transport.

Amuzament pe facebook, nervi pentru șoferi și disperare pentru polițiștii comunitari care nu pot decât să-i mâne spre locuri unde nu pot fi un pericol, caii, vacile sau porcii lăsați liberi pe străzile Slatinei vor fi duși la Sărăcești. Adăpostul canin va fi extins, urmând să găzduiască și alte animale. Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Slatina va primi astăzi o suplimentare de fonduri de la bugetul local, în vederea extinderii.

Alocarea de fonduri este motivată de către viceprimariul Claudiu Stăncioiu, inițiatorului proiectului de hotărâre de consiliu local, prin ʺNecesitatea extinderii activităţii Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina cu activităţi privind gestionarea altor categorii de animale din categoria ecvideelor, a bovinelor, ovinelor şi caprinelor care circulă liber pe domeniul public al municipiului Slatina; Necesitatea achiziţionării unei remorci pentru transport animale mari , cu circuit dublu, în valoare de 34,0 mii lei , amenajare ţarc pentru ecvidee şi amenajare grajd pentru animale mari, în valoare de 10,0 mii lei şi achiziţie sistem supraveghere video animale , în valoare de 4.0 mii leiʺ.

Proprietarii animalelor capturate de pe străzi au la dispoziție 30 de zle pentru a le revendica și lua acasă, doar după ce vor plăti cazarea și hrana, dar și amenda contravențională cuprinsă între 500- 2500 de lei. Animalele nerevendicate vor fi scoase la licitație.