Renică Diaconescu vrea ca unii colegi să renunțe la populism

127

Mai mulți deputați au semnat pentru ca Legea vaccinării să nu devină obligatorie. El îi sfătuiește pe colegii din Camera Inferioară a Legislativului de la București să renunțe la populismul ieftin și să pună pe primul plan sănătatea românilor. Legea vaccinării obligatorii a trecut de Senat și se află în dezbaterea Camerei Deputaților.

Legea vaccinării obligatorii are contestatari chiar și în rândul decidenților. Cei care se opun imunizării obligatorii vor să blocheze actul normativ care a trecut de Senat. Ei și-au găsit aliați și în Camera deputaților, care este decizională. Mai mulți deputați au strâns semnături în acest sens, în speranța că vor reuși să sensibilizeze cât mai mulți colegi care să se opună legii.

Vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senatul României, cunoscutul neurolog Renică Diaconescu, senator de Olt, îi sfătuiește să renunțe la populismul ieftin pentru că, în caz contrar, ar trebui să-și asume decesele cauzate de lipsa imunizării.

„ Sper ca acei colegi care au semnat pentru ca această lege să nu treacă să renunțe la populism, să se gândească la acei copii care au murit pentru că nu au fost vaccinați. Dacă vor să blocheze legea ar trebui să-și asume și aceste decese și să răspundă pentru ele. Recunosc faptul că nu le înțeleg atitudinea și că poziția lor mă doare și mă deranjează. De la niște aleși te aștepți să judece altfel decât omul de rând. Ei au la dispoziție toate informațiile necesare pentru a lua decizia corectă, nu pentru interesul unui grup, al unui partid, ci al poporulu,, a declarat pentru Realitatea Oltului, Renică Diaconescu.

Demnitarul susține că nu are emoții privind trecerea acestui act normativ, ci că îl deranjează tergiversarea aprobării ei prin astfel de inițiative.