CJ Olt se reuneşte de urgenţă. Află ce a determinat convocarea unei şedinţe extraordinare

440

Consilierii Judeţeni au fost convocaţi în şedinţă extraordinară. Întâlnirea de urgenţă va avea loc luni, începând cu ora 11.00. Scopul întâlnirii este reprezentat de votarea proiectului de hotărâre ce prevede împărţirea pe unităţi administrativ-teritoriale a celor 6,5 milioane de lei din Fpndul de rezervă bugetară aflată la dispoziţia preşedintelui CJ Olt.

Multe primării din olt au rămas pe final de an fără bani pentru plata utilităţilor şi chiar pentru salarii. După ce, în zadar, preşedintele CJ Olt a făcut demersuri de a obţine banii necesari echilibrării bugetelor autorităţilor oltene de la Guvern, acesta s-a văzut nevoit să apeleze la rezerva de la bugetul judeţului pentru a nu lăsa bugetarii din administraţie fără bani de sărbători.

Dacă peste 80 de primării s-au plâns de lipsa banilor, preşedintele CJ Olt Marius Oprescu a susţinut că probleme reale cu salariile au doar 17-18 primării. El a precizat că acestea vor primi bani pentru a-şi rezolva problemele financiare dar şi că sume mai mari sau mai mici vor fi alocate şi celorlalte administraţii locale.

„Alocăm bani din Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean pentru primării. Este vorba de 6,5 milioane lei. Este necesară această intervenţie a noastră pentru ca toate primăriile din judeţ să poată încheia cu bine acest an, din punct de vedere financiar”, a declarat preşedintele CJ Olt.

Şefii adminbistraţiilor locale susţin că problemele financiare nu au apărut ca urmare a creşterii salariilor angajaţilor şi a indemnizaţiilor primarilor şi ale consilierilor.