Petre Daea vorbește despre proteste:” Stați liniștiți și munciți”

122

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaţilor APIA din teritoriu, care au anunţat că vor începe joi protestele, nemulţumiţi fiind că le vor scădea salariile din 2018, “să fie liniştiţi şi să muncească”.

Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remuneraţi corect. Nu cred că sunt în situaţia să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură: ‘Staţi liniştiți şi munciţi!’. Asta le transmit şi acum tuturor funcţionarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniştiţi şi să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să daţi subvenţiile, pentru că avem bani în buget şi aceştia trebuie să plece către fermieri, nu să-i blocăm prin minister, pentru că s-ar putea să dăm socoteală pentru treaba asta. Repet, asta le transmit: să muncească, pentru că sunt plătiţi cu salarii bune, şi să muncim toţi, în frunte cu mine. Eu, uneori, sunt sub nivelul unor funcţionari din APIA din punct de vedere al salariului”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din mai multe judeţe din ţară au anunţat că vor întrerupe joi lucrul, între orele 9:00 – 12:00, nemulţumiţi că salariile vor scădea cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei, începând din 2018, din cauza impactului Legii salarizării asupra veniturilor.