Încă 160 de locuințe ANL la Balș. Primele 40, la stadiul demarării construcției

1402

Cu 160 de locuințe pentru tineri destinate închirierii este prins orașul Olt pe lista amplasamentelor din cadrul programului de construcții locuințe ANL. Primele 40 se află la stadiul demarării construcțiilor.

Din 2004, când Balșul a beneficiat de un bloc de locuințe ANL, prost lucrate, în orașul de pe Olteț Agenția Națională pentru Locuințe nu a realizat noi construcții. Anul acesta, pe lista amplasamentelor din Olt se află în total 16 comune și 5 orașe, cu 720 de unități locative, printre care și Balșul.

ANL a avizat construirea a 160 de locuințe la Balș:

  • Nicolae Bălcescu, nr. 135B, bloc T6- suprafața teren 3100mp, 40 unități locative regim S+P+4E;
  • Nicolae Bălcescu, n.r 129A, bl. T8, 3100mp teren, în prima etapă 60 unități locative P+4E, etapa II- 60 u.l. P+4E.

Primele 40 de locuințe sunt deja la stadiul demarării construcției, Primăria Balș solicitând eliberarea autorizațiilor de mediu. Ele vor fi construite în zona Serviciului de Ambulanță, lângă cele două blocuri recent finalizate.

Două blocuri vor fi date în folosință

Ultimele blocuri construite în urbea păstorită de Mădălin Teodosescu sunt gata să fie date în folosință. Investiția nu a fost derulată prin ANL, iar pentru finalizare administrația locală a avut nevoie de 8 ani de zile, primind de la guvernanți bani cu țârâita.

Construcţia celor două blocuri cu 72 de unități locative a fost demarată în anul 2009, ele fiind destinate tinerilor din Balş cu posibilităţi financiare reduse. Investiția se întinde pe 860 de metri pătraţi şi cuprinde două blocuri de patru etaje cu câte două scări. Fiecare scară are câte patru garsoniere, două apartamente cu trei camere şi douăsprezece apartamente cu două camere.