INCREDIBIL O femeie și-a înbălsămat sora cu spirt și conservant

189

O femeie din Stănișești, Bacau, și-a îmbălsămat singura soră decedată, inspirându-se din filmele polițiște . Ea a folosit alcool medicinal si conservant. Victima provenea dintr-o familie foarte săracă și a murit din cauze necunoscute.

Femeia a ales inedita metodă ca nu mai platească la morgă. Filmul întregii povești a început marti seara, când Maria Ciubotaru, de 66 de ani, se afla în vizită la o nepoata. In timp ce mâncau, femeii i s-a facut rau, după care a căzut fără suflare. Imediat, nepoata a intrat în panică și a cerut ajutorul unei vecine. Aceasta a sunat la 112, iar medicii de la Ambulanță sosiți la fata locului nu au putut decât să constate decesul.

Problemele au început să apară însă în momentul în care rudele au avut nevoie de certificat, pentru ca preotul să o poată înmormanta creștinește. Deoarece femeia nu figura în evidențe cu afecțiuni, medicul de familie a refuzat eliberarea certificatului de deces și a anunțat poliția. Până la sosirea echipei de criminaliști, sora femeii decedate a decis să mai facă economie și ca să nu mai achite îmbalsamarea la morga a luat o sticla de spirt, o seringa și câteva pliculete de conservant și a facut ceea ce a vazut ea la televizor ca fac autopsierii. Când au sosit, polițiștii și-au dat seama că decedata prezenta urme suspecte pe corp, iar când au început să pună întrebari sora femeii le-a povestit totul.

“In acest caz am întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpa, conform noului Cod Penal, nu de moarte suspectă, și se așteapta rezultatul necropsiei pentru încadrarea juridica a faptei”, a declarat purtatorul de cuvant al IJP Bacau, Catalina Crețu.