PRO TV, scos la vânzare. Vezi cât vrea CME pentru televiziunea din România

279

CME se pregătește să vândă la pachet operațiunile din Cehia, Slovacia și România și are deja o ofertă de 800 de milioane de dolari pentru Cehia și România. Negocierile continuă, totuși, pentru că CME vrea să obțină cu peste 200 de milioane de dolari mai mult.

„După exitul din Slovenia și Croația cei de la CME se pregătesc să vandă și restul operațiunilor, Cehia, Slovacia, Bulgaria, România. In Bulgaria lucrurile par a fi destul de clare, cel mai probabil va cumpăra unul din playerii locali. Cehia e la pachet cu Slovacia din multe motive. Ar rămane România.

Conform mai multor surse, CME dorește să vandă “la pachet” Cehia, Slovacia si România. Au deja o oferta pe masă de $800 milioane pentru Cehia și Romania dar vor să obțina +$1 miliard.

,,Din punct de vedere rezultate, diferența dintre Cehia și România este de doar câteva milioane, atât la venituri, cât și la profit, televiziunile Pro reducând decalajul fața de cehi în ultimii ani. Aș spune că la +$1 miliard pentru cele doua țari, Pro-ul ar valoara +500 milioane. Adica un multiplu de 8-9 OIBTDA, mult sub multiplul de 17 cu care CME a vândut în Slovenia și Croația,,, scrie Orlando Nicoară pe blogul personal.