Samsarii de mașini vor avea de suferit

246

Parlamentarii din PSD s-au gândit să pună bețe în roate samsarilor de mașini, și astfel au înaintat un proiect de lege care prin care se dorește limitarea numarului de mașini pe care le pot cumpăra persoanele fizice într-un interval de timp.

Practic, dacă acest proiect de act normativ va intra în vigoare, românii vor putea să achiziționeze o dată la doi ani, un singur autovehicul second-hand pentru folosința proprie.

Social-democrații s-au gândit la această nouă variantă care va ajuta la stoparea creşterii importului de maşini second hand, după ce ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat că mașinile vor fi taxate în funcție de gradul de poluare.

Pe lângă măsura amintită anterior, propunerea legislativă va permite doar persoanelor juridice să achiziționeze mașini din străinătate și să le revândă la noi în țară.

Măsurile propuse în proiectul de lege au ca scop „o colectare mai eficientă a impozitelor la bugetul de stat și eliminarea operațiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achiziționate în spațiul intracomunitar și revândute în România”.