Termen prelungit pentru solicitarea sprijinului pe împădurire. Din Olt, doar 7 olteni vor să realizeze păduri de stejar și salcâm cu ajutorul statului

102

Cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” se prelungește până la data de  17 noiembrie 2017. Anunțul a fost făcut de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Până la 6 octombrie au avut termen cei interesați de împădurirea unor suprafețe de teren să acceseze ajutorul de stat, însă solicitările s-au lăsat așteptate, așa că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a decis prelungirea termenului. Noul termen stabilit pentru depunerea cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020, este  17 noiembrie 2017, ora 14.30.

Din Olt, doar şapte olteni interesați de împădurire au reușit să îndeplinească toate criteriile pentru a depune dosarele în vederea solicitării sprijinului oferit de stat în acest sens: doi în prima etapă, cinci în cea de-a doua. Cei doi beneficiari din prima etapă, pentru împăduriri la Leleasca şi Corbu, au primit deja banii: unul 43.000 euro, altul 76.000 euro, sume ce se întind pe 12 ani. În etapa a II-a se doresc împăduriri în zonele Scorniceşti, Corbu şi Cungrea, suprafaţa estimată în total de păduri noi la nivelul Oltului după accesarea acestui ajutor de stat fiind estimată la circa 100ha.

Alocarea financiară este de 50.000.000 euro, iar valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat, care înglobează toate costurile standard aferente Primei 1, respectiv Primei 1 și Primei 2, după caz, plătite pe durata de aplicare a contractului de finanțare, este de 7.000.000 euro.

Păduri noi de stejar în Olt