Au început filmările la „Moromeții 2”. Turnarea unor scene la Slatina, incertă

345

Filmările la ‘Moromeții 2’, în regia lui Stere Gulea, cu Horațiu Mălăele în rolul principal, au debutat astăzi în comuna teleormăneană Talpa, locație unde, în urmă cu mai bine de 30 de ani, s-a înregistrat prima parte a filmului. Deși producătorii anunțau și Slatina ca locație de filmare, o echipă vizitând sediul Ansamblului Doina Oltului, clădire monument istoric, deocamdată nu există nicio solicitare concretă în acest sens.

Continuarea filmului Moromeții, cu Horațiu Mălăele în rolul lui Ilie Moromete (nu Victor Rebengiuc), va fi realizată în satul teleormănean Talpa, la București, dar și la Slatina. Producătorii au dezvăluit că filmările vor începe în septembrie. Astăzi au fost demarate filmările în comuna Talpa, care vor dura trei săptămâni și au loc în cinci imobile, una dintre case fiind aceeași în care s-a înregistrat prima peliculă.

Slatina este unul dintre locurile alese de echipa de producție a filmului „Moromeții 2” pentru filmări, Orașul Vechi fiind considerat cadrul ideal în care poate fi plasată acțiunea filmului. Echipa de filmare deja a vizitat sediul Ansamblului Doina Oltului, clădire monument istoric, fiind mulțumită de compartimentarea acesteia și aspectul interior. Însă deocamdată nu se știe dacă se va filma și în capitala Oltului. „A venit o echipă, a vizitat sediul. Au spus că vor mai trece. Deocamdată nu am fost anunțați de decizia producătorilor, nu ni s-a solicitat oficial permiterea filmărilor aici”, ne-a declarat Ion Crețeanu, directorul Ansamblului Profesionist Doina Oltului.

Nici la Consiliul Județean Olt, instituție în subordinea căreia funcționează ansamblul, nu s-a făcut nicio solicitare scrisă în acest sens. „A fost o vizită de principiu. Nu există nicio solicitare concretă”, a confirmat Miruna Ginerică, purtătorul de cuvânt al CJ Olt.

În rolurile principale ale filmului vor juca Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete), dar și Iosif Pastina (Niculae), Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

Scenariul reia firul poveștii familiei Moromete după cel de-al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frământat: instalarea comunismului.

Scene din „Moromeții 2”, cu Horațiu Mălăele, se vor turna la Slatina