Scene din „Moromeții 2”, cu Horațiu Mălăele, se vor turna la Slatina

430

Continuarea filmului Moromeții, cu Horațiu Mălăele în rolul lui Ilie Moromete (nu Victor Rebengiuc), va fi realizată în satul teleormănean Talpa, la București, dar și la Slatina. Producătorii au dezvăluit că filmările vor începe în septembrie.

Slatina este unul dintre locurile alese de echipa de producție a filmului „Moromeții 2” pentru filmări, Orașul Vechi fiind considerat cadrul ideal în care poate fi plasată acțiunea filmului. Scenariul reia firul poveștii familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frământat: instalarea comunismului. Echipa de filmare deja a vizitat sediul Ansamblului Doina Oltului, clădire monument istoric, fiind mulțumită de compartimentarea acesteia și aspectul interior.

Moromeții 2 este o producție Libra Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Studioului Cinematografic al Ministerului Culturii și o continuare a uneia dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești, Moromeții.

Continuarea vine la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea, iar filmul va avea premiera în cinematografele din România pe 9 noiembrie 2018. Horațiu Mălăele şi nu Victor Rebengiuc îl va juca pe Ilie Moromete în continuarea filmului Moromeţii, în rolurile principale fiind distribuiți: Dana Dogaru (Catrina Moromete), Iosif Paștina (Niculae), Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

Potrivit Cinemagia, filmările  vor începe în a doua jumătate a lunii septembrie, în aceeași casă și în același sat în care a fost turnat și primul film, în vara lui 1985 – Talpa, din județul Teleorman. Satul se află la 45 de kilometri de Alexandria şi la doar câțiva kilometri de Siliştea-Gumești, satul natal al scriitorului Marin Preda. Scene importante vor fi turnate la București, în noiembrie, iar alte câteva la Slatina.